Τσιπρισμός: Mind & Capital Controls

Εχθρός μου είναι, σαν τις πύλες του Αδη, εκείνος / που άλλα κρύβει στο μυαλό του κι άλλα λέει».

Σκηνή της Πρεσβείας(Ι 302-3130.Μετάφραση Δημ.Μαρωνίτης

 

Στην νεκροψία των ψήφων της ερχόμενης Κυριακής  θα κριθεί αν η πολιτική ηγεμονία των τελευταίων 14 μηνών θα πάρει μπροστά από το επίθημα –ισμός το όνομα του πρωταγωνιστή της: Τσίπρα .

Αν ο τσιπρισμός ως το κινδυνωδέστερο κοκτέιλ των ισμών: του μεταπολιτευτικού γενικευμένου μιζεραμπιλισμού,  του πάντα  υφέρποντος εθνικολαϊκισμού και του αριστερού ριζοσπαστικού συντηρητισμού θα είναι και ένας διάττων συνοψισμός της κατάστασης ανοχής στο αίεν εξαπατάν και επιθυμείν εξαπατάσθαι.μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας

Ισμοί  που άντλησαν ξανά ενέργεια , ζωϊκή ορμή, πολιτική βούληση, νέο λεξικό, ψήφους, αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές , οιστρογόνα διάθεση  και επιθυμία επιβολής ,από το άκρως διχαστικό ρήγμα που καλλιέργησαν σκοπίμως και τα ΜΜΕ:Μνημόνιο –Αντιμνημόνιο, όπως εξάλλου το έχουν παραδεχθεί,  και από τον μείζονα και δημαγωγικό συλλογισμό :ότι το μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι το αντίστροφο.

Το μνημόνιο –αντιμνημόνιο με τις τρεις λειτουργίες του :ως προσφερόμενο κοίτασμα πολιτικής αξιοποίησης , ως φετίχ υπαρκτικής πολιτικής ψυχολογικής στήριξης   και μίασμα ως απωθητική βρωμιά και εργαλείο και διαδικασία έλέγχου ιδεολογικής καθαρότητας  απετέλεσε την σκοτεινή ύλη που έθεσε σε μία απίστευτη δίνη και δεινά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία .Που μας ώθησε σε ένα μη γραμμικό εμφύλιο, σε ένα παρ’ολίγον ατύχημα Grexit και στους κεφαλαιακούς ελέγχους. Στην συνέχιση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειάς μας που ξεκίνησε με  το μεγάλης έκτασης ατύχημα της συγκρότησης δηλ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .

 

Έξη χρόνια τώρα πεινώντας, χορτάσαμε με την παντός είδους αντιμνημονιακή αντιπολίτευση και την πιο σκληροτράχηλη αντίσταση σε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρύθμισης, εμείς , οι μόνοι εξ΄ όλων των  σχεδόν ομοιοπαθών  σε αντιδιαστολή ακόμη και των αδελφών μας Κυπρίων . Αυτή την Κυριακή, η περίοδος  του Αντί ,του Παρά και των άλλων πολιτικών και απολίτικων προθέσεων, βουλήσεων και πρακτικών που μας έχουν φέρει στην κόλαση των «βασιβουζούκων» της αντιμνημονιακής κοινωνικής ψύχωσης πρέπει να τελειώσει .

Αυτοί που γοητεύτηκαν από την Τ.Ι.Α.(There Is an Alternative ) πρέπει να το πάρουν απόφαση: Η ελπίδα δεν ήρθε ,ο φόβος δεν έφυγε . Ο άλλος μη ευρωπαϊκός δρόμος,  είναι ένας αντικατοπτρισμός . Το Gρήξηt ελλοχεύει αν δεν «παίξουμε» το νέο, άγνωστο εν πολλοίς για μας, παίγνιο της Εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου: Implementation , Implementation , Implementation , that’s the name of the game!. Αυτό που άκουγε ο Τσίπρας και δεν ήθελε να καταλάβει τι σημαίνει. Αυτό το οποίο εκλαμβάνει ως πικρόν ποτήριον Γεσθημανής

 

Καιρός να κυβερνηθούμε λοιπόν και να αποφύγουμε να βαφεί το χώμα – όπως πολύ φοβάμαι, πάει να συμβεί ξανά-με αντισκωριακό  Κοκκινούλη.

Όμως , ικανή και αναγκαία συνθήκη για να γίνει αυτό,  είναι η απαλλαγή μας από την τελευταία  ψευδαίσθηση ,ότι ο  χαμαιλεοντικός παραλληλοδρομέας Τσίπρας θα μας οδηγήσει έξω από την «μέγγενη» του Μνημονίου.

Πρέπει να γίνει επί τέλους αντιληπτό ότι επτά μήνες τώρα κάτω από τον ΣΥνασπισμό της ΡΙΖοσπαστικής Αν(ελ)ικανότητας, η χώρα παλινδρομεί μεταξύ 38ου και 42ου παράλληλου. Ο πρώτος χωρίζει τη Νότια από την Βόρεια Κορέα   , ο Δεύτερος (Ντος Πάσος) περιγράφει ένα ολόκληρο έθνος να χάνει σταδιακά την αθωότητά του να διαψεύδονται τα όποια όνειρά του

Ο Τροπικός του αμετροεπούς, δήθεν ηρωικού «ωρομίσθιου» Τσίπρα , θλιμμένος ή όχι , οδηγεί δυστυχώς εντροπικά, ασυνάρτητα  και χωρίς καθόλου ντροπή σε νέα επικίνδυνα αδιέξοδα , βγάζοντας στην επιφάνεια  νέες αντιφάσεις ξαναζωντανεύοντας  ανούσια και παραπλανητικά δίπολα, μυθολογίες , και μοστράροντας τις μπαμπούσκες  των ιδεοληψιών του σε μία εκλογική μάχη που την προκάλεσε , όσο κι αν ακούγεται παράξενο-η λαοφοβία του .

Ο  κ Τσίπρας επειδή δεν είναι ηγέτης, στην πραγματικότητα φοβάται το λαό , την οργή του , την δυσφορία του. Χωρίς την έγκρισή του, χωρίς να δημοσκοπήσει το πολιτικό κόστος δεν κάνει ούτε βήμα.

Η στροφή του με την υπογραφή της συμφωνίας  μετά την «εποποιία των 17 ωρών» που μας την παρουσιάζει σαν το αλβανικό του έπος  στις Βρυξέλλες έγινε κάτω από την συνειδητοποίηση , ότι θα χρειάζονταν ελικόπτερο για να αποφύγει την μήνι του ελληνικού λαού αν δεν έκανε την κωλοτούμπα. Ο λαοφοβικός πανικός τον έκανε να στρίψει το τιμόνι την τελευταία στιγμή. Ο ίδιος τον οδηγεί στις εκλογές .Θέλει να κρυφθεί πάλι πίσω από την ετυμηγορία – απόφαση των αχρείαστων εκλογών της 20η Σεπτεμβρίου. Να νίψει τα χέρια του δίκην Πόντιου Πιλάτου .Πίστεψε ότι ήταν θέση να παίξει την  την Πόρσια/προς Σάυλοκ  : Το ομόλογο δεν σου παραχωρεί ούτε μία λίβρα αίμα.Επέστρεψε λόγω εγκληματικών λαθών πιο ματωμένος και από τον Μάκβεθ και χωρίς τον Ιάγο του.

Στο δημοψήφισμα προσέφυγε στη βοήθεια του κοινού πάλι για να αποφύγει την ευθύνη μιας δικιάς του απόφασης να φορέσει το τρίτο στεφάνι του μνημονίου. Περίμενε το Ναι, του ήρθε το ΟΧΙ με μεγάλη πλειοψηφία. Ενώπιον ελικοπτέρου τ’ αντέστρεψε.

Πρέπει να καταλάβουμε πια ότι   η καθοδήγηση στο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργει. σαν ένα κλιματιστικό μηχάνημα που προσαρμόζει τους τακτικισμούς του και την επικοινωνία του  στη μεταβολή της πολιτικής θερμοκρασίας .Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολιτικό φουζίτσου.

Ο αρχηγός του ,κολλημένος στο καντράν των δημοσκοπήσεων τραγουδάει :

Με λένε Τσίπρα και τσιπρίζω κι όπως θέλουν τα γυρίζω.

Είναι φανερό ,ότι έχουμε μια μόνο επιλογή : να ξεμπερδέψουμε με τον νηπιακό τσιπρισμό και να απελευθερώσουμε το μυαλό μας και το μέλλον μας από τον παρακμιακό αποικισμό του και τους ελέγχους του.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ