ΕΡΤ: Γενικοί Διευθυντές με σέλφις

Τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών των Γενικών Διευθύνσεων της προκήρυξε η ΕΡΤ ΑΕ. (Ενημέρωσης, Προγράμματος, Τεχνολογίας, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και Νέων Μέσων). Ποιοι έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την κάλυψη των θέσεων; Μα μόνον οι ίδιοι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, κατά προτίμηση δε οι ίδιοι οι οποίοι μέχρι τώρα καλύπτουν τις αντίστοιχες θέσεις. Όπως, συγκεκριμένα διαβάζουμε στην, ταυτόσημη για όλες τις θέσεις, προκήρυξη:
«Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ΑΕ με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου που αφενός ανήκουν στην κατηγορία Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και αφετέρου έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης… Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ μετά από συνέντευξη όλων των υποψηφίων».
Αυτά τα «απολύτως αξιολογικά», «ανοιχτά στην κοινωνία», «διαφανή», καθόλου «φωτογραφικά» και εξόχως «προοδευτικά», τα οποία καθορίζουν το «παρόν και το μέλλον» του Δημόσιου φορέα Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με τις πρόσφατες διακηρύξεις του αρμόδιου υπουργού κ. Νίκου Παππά (άλλοι, σε «παλαιότερες» εποχές θα έγραφαν «γκαουλάιτερ» -δεν είμαστε όμως «άλλοι»…) καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Λ. Ταγματάρχη και του Προέδρου του ΔΣ κ. Τσακνή, συμβαίνουν στο κομματικό «χωράφι» του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.
(Βέβαια το ότι δεν γράφουμε «γκαουλάιτερ» δε σημαίνει πως είμαστε και ηλίθιοι –πράγμα που μάλλον θεωρούν οι κυβερνώντες μαζί με κάτι «άλλους» που σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα «γκαουλάιτερ» και τα λοιπά τα είχαν καραμέλλα).
Μοναδική απορία: γιατί κάνουν προκήρυξη και δε βγάζουν μια «οικογενειακή σέλφι», που θα ερχόταν και φτηνότερα;

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ