?ΕΡΤ: Και «γκρίζα» και πανάκριβη

Τι λέγαμε και ξαναλέγαμε για την ΕΡΤ; Δε φτάνουν τα λεφτά! Και για να κάνουν το «συμβολικό» κομμάτι τους, ανοίγοντας τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, έτσι «χωρίς πρόγραμμα», τώρα χρειάζονται ακόμη 24 εκατ. Τα οποία βεβαίως ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών και ο αρμόδιος υπουργός κ. Παππάς.

Αλλά δεν είναι μόνο τα 24: Αντί η ΕΡΤ να επιστρέψει στον κρατικό προϋπολογισμό 99 εκατ. όπως είχε προϋπολογισθεί, συμφώνησαν -μεταξύ τους- να επιστρέψει μόνο 75 εκατ. Πράγμα που βεβαίως σημαίνει άλλα 24 εκατ μείον για τον κρατικό προυπολογισμό. Σύνολο, τουτέστιν, 48 εκατ. για τα οποία βεβαίως θα αναζητηθούν κάποια «ισοδύναμα». Το αν αυτά θα βρεθούν απ΄το κρασί, τα φροντιστήρια ή τα προφυλακτικά, θα το παίξουν στη ρουλέτα κι όπου κάτσει η μπίλια, οι οικονομικοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης, φαντάζομαι.

Πληρώνουμε λοπόν, εμείς τα κορόιδα το Συριζαίικο «γκρίζο» της ΕΡΤ: γιατί πού ξέρουμε, μπορεί κάποτε να δούμε και καμιά σύγχρονη εκπομπή της προκοπής. (Και μην αρχίσουμε τα «Ναι, αλλά σε σχέση με τα σκουπίδια της ιδιωτικής τηλεόρασης …», γιατί ο ρόλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν είναι ούτε συγκρίσιμος με την ιδιωτική ούτε περιορίζεται στην ατέλειωτη πάρλα και στις εκπομπές αρχείου «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι»).

Α, και παρεμπιπτόντως, το αν θα δούμε και ποια «εκπομπή της προκοπής», μοναδικός αρμόδιος να το κρίνει είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος με την «έγκριση», του ΔΣ. Τώρα για «Επιτροπές», «Αντικειμενικότητα» και «Αξιοκρατία» θα μιλάμε; Πως λέμε η Διαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο; Ακριβώς έτσι.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ