«Η μεγάλη Κεντροαριστερά, το κόμμα των πολιτών…» Από τη Θεωρία στη Πράξη!

Σε πελάγη ευτυχίας θα έπρεπε να πλέουν όλοι οι Κεντρο – Αριστεροί, όλοι οι Προοδευτικοί, όλοι οι Σοσιαλ – Δημοκράτες,  ακούγοντας τις δηλώσεις των αρχηγών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και της ΔΗΜ.ΑΡ. για την ανάγκη δημιουργίας του Κόμματος των Πολιτών, που θα φέρει τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ! Αντ’ αυτού όμως οι πολίτες ανησυχούν, γιατί οι ηγέτες του πολιτικού τους χώρου λένε, απλά, έπεα πτερόεντα! Γιατί συνεχίζουν να πολιτεύονται με βάση το Βερμπαλισμό, το γνήσιο τέκνο του ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ και της ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ! Γιατί φαίνεται πως εκείνο στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη προσοχή, είναι η εξασφάλιση της αρχηγίας, η διασφάλιση των κομματικών και, ίσως, των κυβερνητικών θέσεων εξουσίας! Το ιδρυτικό Συνέδριο του «Τρίτου Πόλου» μπορεί να γίνει το Σεπτέμβριο, την Άνοιξη, στο απώτερο μέλλον… Ο Αλέξης Τσίπρας δε θα προκηρύξει εκλογές προτού δημιουργηθεί το κόμμα που … θα τον ανατρέψει!

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ! Η δημιουργία του Κόμματος που όλοι επαγγέλλονται είναι  αίτημα των καιρών,  απαίτηση των πολιτών!  Ενός ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ όμως που δε θα επιζητά κομματικές επιβεβαιώσεις των υπαρχόντων, δε θα υπηρετεί τις προσωπικές φιλοδοξίες των επίδοξων αρχηγών, δε θα στοχεύει στην Ανακατανομή της εξουσίας και στην Αναπαλαίωση του Πολιτικού – Κομματικού κατεστημένου, αλλά στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ του!

Η Χώρα έχει ανάγκη δημιουργίας ενός ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, που δε θα είναι απλά ο Τρίτος Πόλος που θα αποφορτίσει το διχαστικό πολιτικό κλίμα που καλλιεργεί ο νέος δικομματισμός με τους νέους μονομάχους ΤΣΙΠΡΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η πολιτική συγκυρία απαιτεί τη συμβολή των ηγετών των τριών  Κεντρο – Αριστερών Κομμάτων, τη συμμετοχή των Κινήσεων Πολιτών και Κοινωνικών στελεχών, στην ανάπτυξη ενός ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΪΚΟΥ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που θα δημιουργήσει το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ – ΚΙΝΗΜΑ εξόδου από την πολύπλευρη Κρίση, το Κόμμα της Ενότητας των Δημοκρατικών, Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών Δυνάμεων, που θα εμπνεύσει τους πολίτες, θα τους ενεργοποιήσει και θα τους κάνει ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ και ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ του νέου Κόμματος, που θα έχει ως έμβλημα την ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ της Πολιτικής και σήμα κατατεθέν την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Ελληνικού κράτους.   Και, αν οι τρεις ηγέτες της ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ πιστεύουν πράγματι στις διακηρύξεις τους, να περάσουν ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Και να καταθέσουν τους Κομματικούς τίτλους, τις σφραγίδες και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες στο βωμό  του Κόμματος που ευαγγελίζονται! Και να μελετήσουν  το πόρισμα των θέσεων της Επιτροπής Διαλόγου. Και να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο ΑΡΧΩΝ και ΘΕΣΕΩΝ που θα το εκθέσουν στη βάσανο ενός εποικοδομητικού, δημοκρατικού, τελεσφόρου Διαλόγου σε Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Κι εκεί, στις «Εκκλησίες των Δήμων», θα γιγαντωθεί το ΚΙΝΗΜΑ των πολιτών που θα δώσει το πολιτικό στίγμα του ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, και θα αναδείξει τον Αρχηγό και την Πολιτική του Ηγεσία που θα επιχειρήσει όχι στη ΘΕΩΡΙΑ, αλλά στην ΠΡΑΞΗ, με ΟΡΑΜΑ, αλλά και ΣΧΕΔΙΟ, να οδηγήσει τη Χώρα απ’ την πολύπλευρη Κρίση στην πολυθρύλητη ΑΝΑΠΤΥΞΗ, από την «προστασία» των δανειστών στη Λαϊκή Κυριαρχία, από την Υποτέλεια, στην Εθνική Ανεξαρτησία!

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ