Η ήρεμη δύναμη

Κάτι νέο γεννιέται. Έπειτα από τέσσερα χρόνια ζυμώσεων, πρωτοβουλιών, κινήσεων και παλινδρομήσεων, ο νέος φορέας του προοδευτικού και δημοκρατικού Κέντρου είναι γεγονός.
Την ερχόμενη και την μεθεπόμενη Κυριακή θα εκλεγεί ο ηγέτης που θα αναλάβει να ενώσει όλες τις τάσεις και τις προσωπικότητες του χώρου, σε ένα κόμμα που θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, τους φιλελεύθερους, τους σοσιαλδημοκράτες, τους κεντροαριστερούς και τους οικολόγους.

Η παράταξη που ταυτίστηκε με τα μεγάλα οράματα και αντιμετώπισε με επιτυχία όλες τις προκλήσεις της Ιστορίας, είναι εδώ παρούσα. Ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης άφησαν το ανεξίτηλο αποτύπωμά τους στην ιστορική διαδρομή της χώρας, δημιουργώντας γεγονότα και δρομολογώντας εξελίξεις που μετέτρεψαν την ρημαγμένη Ελλάδα της Οθωμανικής επαρχίας σε ένα σύγχρονο ισχυρό κράτος, μέλος του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις και τις ομιλίες των υποψήφιων ηγετών του νέου φορέα, δεν μπορείς να μη διακρίνεις την ωριμότητα, την ευπρέπεια, την βαθιά γνώση των πολιτικών ζητημάτων, την σοβαρότητα και την άρνησή τους να υποκύψουν στην ευκολία του λαϊκισμού, της πατριδοκαπηλίας, της παροχολογίας.
Καμία σχέση με τα τερατώδη ψεύδη του Τσίπρα, την χυδαιότητα του Καμένου, την αμετροέπεια του Αδώνιδος. Καμία σχέση με τους απατεώνες της πολιτικής που μετέτρεψαν την άγνοιά και τις ιδεοληψίες τους σε πολιτικό πρόγραμμα, έφεραν την χώρα στο χείλος της αβύσσου και την παρέδωσαν στο έλεος των κουκουλοφόρων με τα καλάσνικοφ.

Γι’ αυτό η ψηφοφορία της επόμενης και της μεθεπόμενης Κυριακής μας αφορά όλους. Όλους τους προοδευτικούς πολίτες που τοποθετούν τον εαυτό τους πέρα από την αλλοπρόσαλλη και κωμικοτραγική συμμαχία των Συριζανέλ και έξω από την συντηρητική Νέα Δημοκρατία, που φέρει τη μεγάλη ευθύνη της πενταετίας Καραμανλή- Παυλόπουλου για την πτώχευση της χώρας. Ευθύνη που αρνείται να αναλάβει, έχοντας συμπαραστάτη τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από μια συμφωνία σιωπής και συνενοχής.

Μόνο η μεγάλη συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές θα δώσει το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και στην Ευρώπη, ότι στην Ελλάδα οι δημοκρατικές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους, των μεταρρυθμίσεων και του ορθολογισμού, είναι πάντα παρούσες. Ότι αποτελούν την ήρεμη δύναμη που θα επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα και στην πρόοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ