«Μακεδονικό»- Είναι το Όνομα το πρόβλημα; η είναι το Τυρί στην Φάκα;

Υπάρχουν δύο Εκδοχές -Εθνικά Συμφέροντα ή Εθνικά Δίκαια.

***Α) Αν Αρνηθούμε την λύση για Σύνθετη Ονομασία με τον όρο Μακεδονία τι θα συμβεί;
-Θα συνεχίζουν οι γείτονες Επίσημα να λέγονται ΠΓΔΜακεδονίας.
-Στο δε Σύνταγμα τους θα παραμένει σκέτο Δημοκρατία Μακεδονίας.
-Παραμένουν και θα ενισχύονται όλα τα Αλυτρωτικά, -Σύνταγμα, Ονοματοθεσίες, Ονοματολογίες, Βιβλία- κλπ.
-Θα τους αναγνωρίσουν και άλλες χώρες εκτός από τις 140 μέχρι σήμερα.
-Η ΠΓΔΜ θα είναι ευάλωτη στις αποσταθεροποιητικές βλέψεις –που θέλουν την διάλυση της- των Εθνικιστών του Κοσσόβου και της Αλβανίας.
-Το κυριότερο λόγο αυτών των κινδύνων διαμελισμού, και λόγο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 που έχουμε συμφωνήσει, οι διεθνείς οργανισμοί για να την προστατέψουν, θα πιέζονται να την εντάξουν σαν ΠΓΔΜακεδονίας.

***Β) Αν συμφωνήσουμε στο σύνθετο ‘’Μακεδονία’’ -Έναντι Όλων- τι θα συμβεί;
-Θα έχει σύνθετο όνομα με τον Όποιον Νέο Προσδιορισμό συμφωνηθεί.
-Θα Αφαιρεθούν από την Επίσημη Κρατική λειτουργία και τις δομές τα Αλυτρωτικά.
-Οι χώρες που την έχουν αναγνωρίσει θα δεχθούν το νέο Επίσημο Όνομα.
-Θα Υπογραφούν συνθήκες που θα εξασφαλίζουν την καλή γειτονία χωρίς επεκτατικές βλέψεις.
-Θα Επεκταθούν οι οικονομικές σχέσεις που έχουν υποχωρήσει.
-Θα Δημιουργήσεις έτσι έναν σταθερό σύμμαχο στα Βαλκάνια.
-Θα Ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους, σκεφτόμενος το μέλλον, από τον Αλβανικό-Κοσσοβάρικο επεκτατικό παράγοντα, ο οποίος επιδιώκει -ας μην το ξεχνάμε -την Μεγάλη Αλβανία.
-Θα Περιορίσεις την ύπουλη αποσταθεροποιητική διείσδυση του Ρωσικού παράγοντα που σημειωτέον την έχει Αναγνωρίσει από τους Πρώτους σαν Μακεδονία.
-Θα Ανακόψεις με αυτό τον τρόπο το Τουρκικό επεκτατικό Τόξο στην περιοχή εκμεταλλευόμενος και την δεινή διεθνή θέση της Τουρκίας.
-Η δολοφονία του μετριοπαθούς Ιβάνοβιτς στο Κόσσοβο και το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, δείχνουν την εύθραυστη ισορροπία στην περιοχή μας.
– Θα Αναβαθμιστεί και Ισχυροποιηθεί έτσι το Διεθνές κύρος της Ελλάδας, η οποία θα Αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα σταθερότητας και Ειρήνης στην περιοχή.
***Άρα σύμφωνα με την παραπάνω πραγματικότητα, έχουμε και εμείς πρόβλημα αν δεν λυθεί  -όπως πονηρά κρύβουν ορισμένοι ή αφελώς αγνοούν άλλοι- και έχουμε μόνο να κερδίσουμε αν συμφωνήσουμε.

***Πια από τις δύο εκδοχές είναι προς το συμφέρον της χώρας είναι εύκολο να βγει το συμπέρασμα.

-Οι Νέοι ‘’Ψεκασμένοι’’ Πατριδοκάπηλοι Ηγετίσκοι όμως, απευθύνονται στο συναίσθημα, το θυμικό, παρασέρνουν τους πολίτες εκμεταλλευόμενοι αγνές προθέσεις. Αναδεικνύουν τις λάθος ευαισθησίες, τους οδηγούν να ‘’Τσιμπάνε’’ στο Όνομα, στο Τυράκι της «ΗΤΤΑΣ» για την χώρα.

-Οι Λογικές πολιτικές δυνάμεις και οι ‘’Πατριώτες’’ απευθύνονται στο Μυαλό. Επιλέγουν το δρόμο της Συναίνεσης, αξιοποιούν την διεθνή ευνοϊκή συγκυρία για να λυθεί το πρόβλημα.
– Μέσα από έναν έντιμο συμβιβασμό, ‘’Τσιμπάνε’’ στην κατάργηση των Αλυτρωτικών ζητημάτων, επιδιώκουν την αμοιβαία Διπλωματική «ΝΙΚΗ», επωφελή και για τα δύο μέρη, για την ηρεμία και την συνεργασία στην ανήσυχη γειτονιά μας.

***Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν μια Υπεύθυνη Κυβερνητική στάση, που επιδιώκει την Συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, πράγμα που ο Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φαίνεται ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν.
-Η Επικίνδυνη Αντιδημοκρατική επιλογή τους, -να αρνούνται να ενημερώσουν την Αντιπολίτευση, προκρίνοντας την εκκλησία, να κωλυσιεργούν, εμπλέκοντας ένα Εθνικό Θέμα σε εσωτερικά μικροπολιτικά παιχνίδια- μεγαλώνει το πρόβλημα Υπονομεύει την υπόθεση.
-Με την Αυταρχική αυτή τακτική Υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου της Αντιπολίτευσης, -για να κρύψει την διχογνωμία της κυβέρνησης με την διαφωνία Καμμένου- Υπονομεύουν και την Δημοκρατία.
-Αναγορεύουν απευθείας την κοινωνία -μέσω της εκκλησίας σαν κυβερνητικού συμμάχου, απέναντι σε άλλες κοινωνικές οργανώσεις- σαν ρυθμιστικού παράγοντα της Εξωτερικής Πολιτικής.
-Εργαλειοποιούν με αυτόν τον τρόπο ένα τόσο σοβαρό Γεωπολιτικό Εθνικό ζήτημα το οποίο απαιτεί λεπτούς προσεκτικούς, υπεύθυνους χειρισμούς και γνώση των Διεθνών Συσχετισμών και κινδύνων.
-Οδηγούν έτσι την κοινωνία, από τις προηγούμενες αδιέξοδες ‘’Ψεκασμένες’’ Πλατείες των Αγανακτισμένων, στα σημερινά Αδιέξοδα ‘’Ψεκασμένα’’ Εθνικιστικά Συλλαλητήρια, και στον Διχασμό.
-Το διαμορφούμενο κλίμα Δυστυχώς, παρέσυρε την ΝΔ και τον Κυριάκο, σε Εθνικιστική αναδίπλωση, δεν κατάφερε να αντισταθεί στον λαϊκισμό, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αποδυναμώνοντας έτσι την Συναίνεση και την πιθανότητα για λύση.
-Είναι ιδιαίτερα παρήγορο ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν παρασύρθηκε από το εθνικιστικό κλίμα και κράτησε υπεύθυνη στάση, απέναντι στην μικροπολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιμένοντας στην Εθνική γραμμή για ‘’Σύνθετη Ονομασία Έναντι Όλων και αποτροπή ενεργειών Αλυτρωτισμού.’’
-Οι απλουστευτικά κουτοπόνηροι αυτοί  χειρισμοί, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Τσίπρα, σε ένα τόσο μεγάλο Σύνθετο Εθνικό Γεωπολιτικό θέμα, είναι Εθνικά επιζήμιοι.
Ακυρώνουν στην ουσία την όποια καλή (αν υπάρχει), πρόθεση, την προσπάθεια και την ευνοϊκή συγκυρία. Δεν εμπνέουν δυστυχώς καμιά Αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ