Απλή αναλογική ενισχυμένη υποκρισία

Είναι δυνατόν να απαγορευτεί η αυτοχειρία με νόμο ? είναι δυνατόν μια εμβόλιμη τροπολογία σε ενα νομοσχέδιο να αποτρέψει την αυτοχειρία ? κι αν κάποιος αυτόχειρας τα καταφέρει , θα κριθεί η πράξη του ως παράνομη και καταχρηστική? θα ακυρωθεί ο θάνατος ως αντισυνταγματικός ;;

Σήμερα που η πόλωση  στην πολιτική ζωή του τόπου  χτυπάει κόκκινο, αναμοχλεύεται ξανά το θέμα του εκλογικού νόμου. Ας θυμηθούμε το τελευταίο αίσχος που ψηφίστηκε.

Ναι στην απλή αναλογική αλλα 1) κλιμακωτό μπόνους για ισχυρές κυβερνήσεις 2) όριο εισόδου για να μην μπουν τυχοδιώκτες με κόμματα σημαίες ευκαιρίας 3) φραγμοί στα κόμματα ειδικού σκοπού 4) μικρο σπάσιμο περιφερειών για να μπορούν τα κόμματα να ελέγχουν ποιοι εκλέγονται. 5) όρια ενάντια στην ιταλοποιηση και την ακυβερνησία.
Ένας νομος ακορντεόν .

Γι άλλη μιά φορά , όσοι έχουν αυτο αναγορευτεί σε κήνσορες , μας υποδεικνύουν ως που φτάνουν τα όρια της ωριμότητας μας και αυτοκλήτως βάζουν τα όρια της προστασίας μας , από ποιους ?.. Από εμάς βέβαια που είμαστε πολιτικά ανώριμοι άρα και εθνικά επικίνδυνοι.

Το πολίτευμα μας ειναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία εκτός  εάν ανοίξει η συζήτηση για αλλαγή πολιτεύματος . Ειναι προοδευτικό μεταρρυθμιστικό μας καθήκον να την κάνουμε όσο πιο αντιπροσωπευτική γίνεται, η δύναμη να περάσει στον ψηφοφόρο χωρίς φραγμούς. Η δημοκρατια ειναι το πιο ευαίσθητο πολίτευμα και θέλει χειραφέτηση.

Ας πετάξουμε το ωριμόμετρο και τον μύθο του εκμαυλισμού του δήθεν εξαπατημένου λαού.   Πότε ήταν ώριμος ο λαός ? Στο 49% του Κων. Καραμανλή , στο 48% του Αντρέα , στο 62 % του δημοψηφίσματος ? και πως το όχι έγινε ναι  χωρίς ν ανοίξει μύτη ? ώριμος όποτε μας συμφέρει κοντόφθαλμα , ανώριμος όποτε δεν μας συμφέρει ? ένας λαός εκκρεμές δηλαδή , άλλοτε κυρίαρχος κι άλλοτε αφελής.

Η επιλογή ειναι μονόδρομος προς την εκβάθυνση της αντιπροσωπευτικής  δημοκρατίας. Απλή και άδολη αναλογική.

Ο πολίτης ψηφοφόρος θα ωριμάσει οταν συνειδητοποιήσει την δύναμη της ψήφου του άμεση και αναλογική κι όχι φαλκιδευμένη. Η ψήφος ειναι όπλο. Ο πολίτης εχει 3 δυνατότητες . Η πρώτη είναι να στοχεύσει εθνικούς και πολιτικούς στόχους. Η δεύτερη να πυροβολήσει  και να θανατώσει  όλους αυτούς τους φαρισαίους υποκριτές που χρόνια ταλανίζουν τη ζωή του. Και η  τρίτη να το στρέψει κατα του εαυτού του ψηφίζοντας τους επιγόνους του Λεβέντη, του Λαζόπουλου, του Μιχαλολιάκου.

Θα γίνει αυτο μονομιάς ? δεν ελπίζω  στη θεία φώτιση του ψηφοφόρου.
Πιστεύετε οτι αρκεί μια νομοθετική ρύθμιση και μια εκλογή  για να καθαρίσει η κόπρος του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης ? Πιστεύω πως θάναι  ένας Γολγοθάς που όσο πιο γρήγορα αρχίσει τόσο το καλύτερο.
Δυστυχώς  θα περάσουμε και  από  μπερλουσκονικές  κυβερνήσεις . Αν ο ψηφοφόρος θέλει να επιβραβεύσει φελλούς ΚΑΜΜΙΑ νομοθετική ρυθμιση δεν θα τον εμποδίσει.
Στα χρονια της κρίσης παραμελήσαμε χάριν των οικονομικών δεικτών , την παιδεία και τον πολιτισμό . Ήρθε η ωρα να πάρουν την εκδίκηση τους.
Το νέο δεν θάρθει με ολίγον έγκυο αναλογική . Οι συνέπειες της μακρόχρονης κρίσης δηλώνουν ξεκάθαρα ότι  εσυνουσιάσθημεν. . Τώρα διανύουμε την κυοφορία και το νέο θάρθει μετά  από  μια γέννα επίπονη με πολλές ωδίνες αλλα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Χρειάζεται πολιτική γενναιότητα πιά για να εξακολουθείς να υποστηρίζεις το πάγιο αίτημα της αριστεράς για απλή και άδολη αναλογική. Τα υπόλοιπα ειναι τζάμπα μαγκιές. Με πορδές δεν βάφεις αυγά, Αλέξη , Φώφη ,Σταύρο κλπ τεθλιμμένοι συγγενείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ