Παράταξη λύσης και πολιτικής σταθερότητας κόντρα στις στρατηγικές αποσταθεροποίησης

Τον Αύγουστο του 2018 υποτίθεται ότι πραγματοποιήθηκε η «έξοδος» της χώρας από τα μνημόνια, στην πραγματικότητα όμως η χώρα δεν αρκείται στην ανακύκλωση των υπαρχόντων αδιεξόδων αλλά στη δημιουργία και προσθήκη νέων.

Η παρούσα κυβέρνηση αποτελεί, καθ’ ομολογία, τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, ενώ η ανικανότητα και η ανεπάρκειά της σε συνδυασμό με την επικίνδυνη άσκησης κυβερνητικής πολιτικής στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να ανασάνει.

Ο προεκλογικός αντιμνημονιακός λόγος της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης, που περιελάμβανε «σκίσιμο των μνημονίων», «απομάκρυνση της Τρόϊκα» κ.α. έχει πλέον «καταχωνιαστεί» στα υπόγεια του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου, ενώ καθημερινά αποδεικνύεται ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων πολλών χρόνων.

Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ, ως ο κύριος εκφραστής του ελληνικού δεξιού συντηρητισμού, επιχειρεί τη συγκρότηση ενός «αντιΣΥΡΙΖΑ» μετώπου με στόχο την προσέγγιση του μεγαλύτερου μέρους των αναποφάσιστων ψηφοφόρων καθώς και των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμούν μία σύγχρονη ευρωπαϊκή εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική πολιτική.

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις παρουσιάζεται μία ξεκάθαρη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, στα όρια της αυτοδυναμίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις σημαντικές του απώλειες καταλαμβάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κοινό γνώρισμα όλων των δημοσκοπήσεων είναι ότι καθοριστικός παράγοντας της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης θα είναι το αμιγές ποσοστό των Κεντρώων ψηφοφόρων, καθώς και το υψηλό ποσοστό των δυσαρεστημένων που κατά κύριο λόγο έχουν κεντρώες πολιτικές καταβολές.

Απώτερος στόχος της φαινομενικής πολιτικής μετάλλαξης της συντηρητικής παράταξης είναι, σε πρώτο χρόνο, η πολιτική συρρίκνωση του Κινήματος Αλλαγής και ακολούθως η πολιτική του εξόντωση αφού αποτελεί τον κύριο εκφραστή του κεντρώου χώρου.

Το Κίνημα Αλλαγής, βάσει των δημοσκοπήσεων, σταθεροποιείται στην τρίτη θέση, με μονοψήφιο ποσοστό σαφώς χαμηλότερο αυτού που του αναλογεί και μη μπορώντας, προς στιγμής τουλάχιστον, να επαναπροσεγγίσει και να επαναφέρει ψηφοφόρους που έχασε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να ορθώσει ισχυρά πολιτικά αναχώματα στην πόλωση και το διχασμό του διπολισμού συγκροτώντας με ενωτική πολιτική στόχευση τον τρίτο πόλο σταθερότητας με καθαρή δημοκρατική προοπτική ανάταξη που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μας.

Το Κίνημα Αλλαγής επιβάλλεται να γίνει ένας σύγχρονος εξωστρεφής πολιτικός φορέας, που στοχεύει σε διψήφιο ποσοστό, το οποίο θα του επιτρέψει την επόμενη ημέρα των εκλογών να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων της χώρας σε μία κρίσιμη περίοδο με ανοικτά ζωτικά ζητήματα σε ένα εξωτερικό περιβάλλον πολλαπλών  ανατροπών και αντιθέσεων. Η επίτευξη αυτών προϋποθέτει  να:

  • αφουγκραστεί τις ανησυχίες των πολιτών,
  • διατηρήσει τους υπάρχοντες ψηφοφόρους,
  • επαναπροσεγγίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους,
  • διευρύνει τη δύναμή του με την προσθήκη νέων ψηφοφόρων.

Επιβάλλεται όλοι οι εμπλεκόμενοι να αντιληφθούν ότι η επιτυχία του νέου εγχειρήματος θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ εφόσον λειτουργήσουν ως ένα ενιαίο σύνολο, προτάσσοντας το «ΕΜΕΙΣ» και παραγκωνίζοντας το «ΕΓΩ»!!!

Κλείνοντας, παραθέτω μέρος από την πολύ σημαντική χθεσινή τοποθέτηση στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη την οποία θεωρώ βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις που έρχονται: «Δεν πρέπει να υποτιμούμε ότι η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη είναι ένα τιτάνιο έργο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, οι εναλλαγές κυβερνήσεων και η συνέχεια της αβεβαιότητας που κυριαρχεί σήμερα. Το ΚΙΝΑΛ οφείλει να συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα προωθώντας ταυτόχρονα το δικό του πρόγραμμα».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ